Wij willen onze klanten al op voorhand het water in de mond doen komen. En daarom vindt u op deze pagina alvast onze vaste menukaart in Herenthout. Zo weet u al op voorhand wat u precies van ’t Schipke aan de Nete kunt verwachten. U zult er vast en zeker van kunnen genieten.
Tapa's
gezellig delen bij het aperitief
| Plank Wild: warm en koud: Kroketjes van hert en fazant, toastjes met eendepaté en porto, Gerookte eend, zoete aardappelstaafjes en truffelmayo | € 28.60 |
| Gyoza met Kip (8)met Japanse dipsaus | € 13.00 |
| Gyoza groenten (8) met Japanse dipsaus | € 13.00 |
| Trio van plant-based kroketjes: Indian: Oosters (2), Nordic: vegan-meat (2), Valencia: paëlla (2) | € 18.50 |
| Gebakken scampi (6) met aïoli | € 15,90 |
| Vleesplankje: seranoham, italiaanse salami | € 14.80 |
| Bruschetta met gerookte zalm (4) | € 14,50 |
| Bruschetta met tomaat (4) en lookbroodjes (4) | € 13,50 |
Voorgerechten:
| Tomatenroomsoep | € 7,90 |
| Carpaccio van Belgisch rund, Filet d'Anvers, ras “Blauw-Wit” ,notenolie en parmesan | € 18,80 |
| Artisanaal huisgerookte zalm (drie dagen gepekeld en 7 uur koud gerookt op appelhout) met mieriksworteldressing en zuurdesembrood | € 18,90 |
Artisanale garnaal-Kroket met cocktailsaus
| € 14,90 € 19,90 |
Artisanale Kaaskroketten met tartaar
| € 11,90 € 14,90 |
| Duo van kaas en garnaal-kroketten | € 17,90 |
| Vissoep: mini-bouillabaisse met rouille en toast | € 17,80 |
| Scampi's gebakken in lookboter | € 15,90 |
| Scampi's op wijze van de Chef (witte wijn,tomaat, lente-ui,look en room) | € 17.20 |
Hoofdgerechten
| Bouillabaisse met rouille en toast | € 32,60 |
| Een rijkelijk gevuld visbord met een kreeftensausje | € 29,60 |
| Scampi's op wijze van de Chef (witte wijn,tomaat,ajuin,look en room) | € 24,80 |
| Scampi's gebakken in look met geklaarde boter | € 24,40 |
| Reuze gamba's (3) gebakken met look, side salad en diverse koude sauzen | € 29.90 |
| Groentevidée met soja-chunks, salade en Hasselback Potato (V) | € 24.80 |
| Thaïse rode curry met kokosroom, kikkererwten, paprika's, wortel en risotto (V ) | € 22,90 |
| Groenten-Tartare: trostomaat, kalamataolijven, gemarineerde beukenzwammen, soja, basilicumolie topping van vadouvan en kurkuma en Hasselback Potato (V ) | € 23,90 |
| Gebakken kipfilet, side salad en een jus op basis van Schipkesbier (huisbier) | € 25,90 |
| Koninginnenhapje met side salad en huisgebakken bladerdeegkrokantje | € 25,80 |
| Spare Ribs à volonté met slaatje en huisbereide barbequesaus | € 27,90 |
| Varkenswangetjes op grootmoeders wijze traag gegaard in Schipkesbier, worteltjes,ui, champignons | € 26,80 |
| Super lekker met witloofsalade | € 5,00 |
Ons Belgisch rundsvlees: duurzaam uit de streek: ras “Blauw-Wit”, met side-salad
| Steak van de kogel ,stuk uit de spier rond het kogelgewricht in bovenbil, 220gr. | € 28,90 |
| Zesrib , verlengde van de entrecôte, 500gr. | € 38,50 |
| Een vers gemalen Steak Tartare: van de Onglet (beenhouwersbiefstuk) gesneden 200gr.
| € 28.50 € 29,90 |
Sauzen
| Champignonroomsaus , Béarnaise, Peperroomsaus, Gebakken champignons, Stroganoff | € 3,50 |
| Natuursaus | € 2,10 |
| Lookboter | € 2,00 |
Extra's
| Witloofsalade | € 5,00 |
| Tomatensalade | € 5,00 |
| Warme groenten | € 5,00 |
| Gemengde sla | € 4,00 |
Kindergerechten:
| Pasta met smaakbom van groenten, pittige tomatensaus en huisgemaakte pesto | € 14.90 |
| Kippenbout (2 stuks) met appelmoes en frietjes | € 16,10 |
Curryworst met frieten
| € 11,90 € 13,90 |
| Chickenfingers met appelmoes en frieten | € 12,90 |
JULES favoriete gerecht:
| gebakken pladijsreepjes met gestoomde broccoliroosjes, puree en huisgemaakte tartaar | € 15,60 |
MIL's favoriete gerecht:
| combi van curryworst en chickenfingers, huisgemaakte koude curry en frietjes | € 15,50 |
| Kinder-portie koninginnehapje met frieten | € 14,80 |
| Kinder-portie Spare Ribs (niet à volonté) met frieten | € 18,50 |
| Kinder-portie Groente-vidée met soja-chunks, salade en Hasselback Potato (V) | € 13,90 |
| Kinderspaghetti | € 12,90 |
| Croque uit het vuistje | € 8,50 |
Salades:
| Caesar salade met gebakken kippenreepjes | € 22,90 |
| Speksalade met zoete appeltjes en geitenkaas | € 22,60 |
| Sla met spek en scampi's en appelvinaigrette | € 23,90 |
| Een slaatje met gebakken scampi's en een aziätische dressing | € 23,50 |
Pasta's
| Pasta van de chef met kip, spek,tomaat en champignons | € 22,40 |
| Spaghetti bolognaise | € 19,50 |
| Tagliatelli met huisgerookte zalm, gedroogde tomaten en parmezaan | € 23,90 |
| Pasta met smaakbom van groenten, pittige tomatensaus en huisgemaakte pesto | € 20,90 |
Snacks
| Croque Monsieur | € 11,90 |
| Croque Madame | € 12,50 |
| Croque Bolognaise | € 14,40 |
| Croque Vidée | € 14.40 |
| Garnaal kroketten (2) | € 20.90 |
| Kaaskroketten (2) | € 15,90 |
| Duo van kaas en garnaal-kroket | € 18,90 |
Neem contact op
Heeft u misschien een of andere specifieke vraag over onze vaste menukaart of wilt u graag nog wat bijkomende informatie? Aarzel dan zeker niet om vandaag nog contact op te nemen met ’t Schipke aan de Nete in Herenthout. Wij helpen u met veel plezier verder.
